Alle districten en autonome regio’s van Portugal

Alle districten en autonome regio's van PortugalLijst van regio’s in Portugal. We vergelijken prijzen van huurauto’s in de meeste regio’s. Boek een huurauto in een regio als Braga, Aveiro, Costa Verde, Ribatejo, Lissabon, Setúbal, Porto, Minho, Santarém, Costa Azul. Er is ook informatie over bezienswaardigheden, bestemmingen en populaire bestemmingen en hoe u zich in de regio kan verplaatsen.

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa dat is verdeeld in 18 districten en 2 autonome regio’s, elk met zijn eigen unieke cultuur, geschiedenis en tradities. Enkele van de districten in Portugal zijn onder meer:

  1. Alentejo: Alentejo, gelegen in het zuiden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder het Alqueva-meer, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.
  2. Algarve: Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en heerlijke keuken.
  3. Azoren: Gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn de Azoren een archipel van negen eilanden die bekend staat om zijn prachtige landschappen, waaronder de thermale baden van Furnas, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.
  4. Beira Litoral: Beira Litoral, gelegen in centraal Portugal, staat bekend om zijn prachtige kustlijn, rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden, waaronder de stad Coimbra.
  5. Beira Interior: Beira Interior, gelegen in centraal Portugal, staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder het Serra da Estrela-gebergte, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.
  6. Douro: Gelegen in het noorden van Portugal, staat Douro bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder de Douro-riviervallei, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.
  7. Estremadura: Estremadura, gelegen in het westen van Portugal, staat bekend om zijn prachtige kustlijn, rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden, waaronder de stad Obidos.
  8. Madeira: Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is een archipel van vier eilanden die bekend staat om zijn prachtige landschappen, waaronder het Laurisilva-bos, en zijn milde klimaat.
  9. Minho: Minho ligt in het noorden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige landschappen.

De huidige administratieve afdelingen van Portugal zijn de 18 districten en de 2 autonome regio’s. De districten van Portugal zijn de bestuurlijke onderverdelingen op het eerste niveau van continentaal Portugal. Portugal is verdeeld in 18 districten. De twee autonome regio’s van Portugal zijn de Azoren en Madeira. De Azoren is een archipel van negen eilanden en verschillende eilandjes. Madeira is een archipel die bestaat uit twee hoofdeilanden, Madeira en Porto Santo, plus twee onbewoonde natuurlijke eilandengroep.

Lijst van districten en autonome regio’s van Portugal

A

Alentejo - Algarve - Aveiro - Azoren

B

Beja - Braga - Bragança

C

Castelo Branco - Coimbra - Costa Azul - Costa Verde

D

Douro

E

Estremadura

É

Évora

F

Faro

G

Guarda

L

Leiria - Lissabon

M

Madeira - Minho

P

Portalegre - Porto

R

Ribatejo

S

Santarém - Setúbal

V

Viana do Castelo - Vila Real - Viseu