Feiten en informatie over Portugal

Op onze website kunt u prijzen vergelijken van huurauto’s en autoverhuur van verschillende bedrijven in alle steden in Portugal. Vind online de beste prijzen voor huurauto’s. Zoek en boek een goedkope auto in steden zoals Lissabon, Porto, Amadora, Braga, Setúbal, Coimbra, Queluz, Funchal, Cacém, Vila Nova de Gaia, Algueirão, Loures, Felgueiras. We lijsten alleen de prijzen op van huurauto’s bij bedrijven die veilig en kwaliteitsvol zijn, zodat er geen problemen zullen zijn bij uw aankomst.

Gemakkelijke, moeiteloze en veilige autohuur waarbij alle kosten zijn inbegrepen, geen verborgen kosten en gratis annuleringen en wijzigingen tot 24 uur voordat u de auto zou ophalen. We hebben een eenvoudige en veilige boeking van huurauto’s online. Op autoportugal.nl kunt u auto’s zoeken in de populairste steden, treinstations, ferryterminals en luchthavens in Portugal.

Portugal informatie

Portugal is een land met ongeveer 10 676 000 inwoners en is gelegen in Europa. Totale oppervlakte 92 391 km². Het is het 13e grootste land van Europa als het gaat om inwoners en het 19de grootste land met betrekking tot de oppervlakte. De hoofdstad is Lissabon met zo’n 517 800 inwoners. Het bestaat uit twintig regio’s / staten / provincies en de grootste zijn Lissabon, Distrito do Porto, Distrito de Braga, Distrito de Setúbal, Distrito de Aveiro, Distrito de Santarém, Distrito de Leiria, Distrito de Faro en Distrito de Coimbra. Portugal is het 77e grootste land als het gaat om inwoners en het 113e grootste landoppervlak. Andere namen voor dit land zijn República Portuguesa, Lusitania, Portuguese Republic, Republic of Portugal. Heeft buurlanden zoals Spanje. Is het inbegrepen in de prijs om de nationale grenzen te overschrijden? Gewoonlijk niet. Het autoverhuurbedrijf kan een vergoeding vragen om de nationale grenzen over te steken naar Spanje. Alle extra kosten worden direct aan de huurbalie betaald in de lokale munteenheid, Euro (EUR). In de huurvoorwaarden en tijdens de boeking staat aangegeven of het toegestaan is om de landsgrenzen over te steken en naar welke landen. Sites op het internet hebben vaak het domein dat op .pt eindigt. De officiële talen die in het land worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld Portuguese, Mirandese. Ponta do Pico (2351 m), Piquinho (2351 m), Serra da Estrela – Torre (1993 m), Pico Ruivo de Santana (1862 m) en Pico do Arieiro (1818 m) zijn de vijf hoogste bergen van het land. De vijf grootste steden zijn Lissabon (ca 517800 inw), Porto (ca 249600 inw), Amadora (ca 178900 inw), Braga (ca 121400 inw), Setúbal (ca 117100 inw). Ontvang meer suggesties over bezienswaardigheden, cultuur en tips voor bestemmingen om te bezichtigen tijdens uw verblijf in Portugal, en bekijk hoe het weer meestal is en zoek een kaart. Als u naar het land wilt bellen, gebruikt u de landscode +351. Euro (EUR) is de officiële valuta voor winkelen en betalingen.

Waarop u moet letten bij het zoeken naar huurauto’s in Portugal?

Hoe vindt u de goedkoopste huurauto in Portugal? Boek uw auto online, het is goedkoper, gemakkelijker en bespaart tijd. Reserveer zo vroeg mogelijk, het wordt duurder naarmate u dichter bij uw reis bent. Boek voordat u vertrekt, vooral als u uw auto ophaalt op een luchthaven, zoals Lisbon Humberto Delgado Airport, Francisco de Sá Carneiro Airport, Braga Airport, Coimbra Airport, Madeira Airport, Monte Real Air Base, Faro Airport en Portimão Airport. Als u bij ons zoekt, zal u de beste prijzen vinden. We vergelijken bijvoorbeeld deze bedrijven in Portugal: InsularCar, Drive & Go, 296 Rentacar, MadeiraRent, Orbita, Guerin, Thrifty, Turisprime, Autocunha, Discovery, Centauro, Auto Rent, Ilha Verde, CAEL, BENErent, Sixt, Hertz, Keddy By Europcar, AirAuto, Enterprise, Dollar, Alamo, National, Goldcar, Micauto, InterRent, Autatlantis, 2Rent, Drive4Less, SadoRent a car, Auto Turistica, Zitauto, Surprice, Varela Rent a Car, Europcar, Firefly, Yes Car Hire, Turiscar, Avis, Flizzr, Best Deal, Budget, Hertz Dream Collection, Drive on Holidays, Angrauto, Bravacar, Rhodium, Payless, OPORent, Rent a Star, Rodavante, Autoclick.

Verkeersr- en parkeerregels

Het besturen van een huurauto in Portugal is niet zo moeilijk, maar zoals in de meeste landen zijn er parkeer- en verkeersreglementen waaraan u zich moet houden. Het is beter om vóór uw reis de belangrijkste parkeer- en verkeersregels te kennen om boetes te voorkomen en uw reis veilig te laten verlopen. Als u van plan bent om een ​​auto te huren in de grotere steden zoals Lissabon, Porto, Amadora, Braga, Setúbal, Coimbra, Queluz, Funchal, Cacém, Vila Nova de Gaia, Algueirão, Loures, Felgueiras, kunt u beter op voorhand plannen! U hebt mogelijk moeite met het vinden van een parkeerplaats en er is vaak verkeer, vooral tijdens het spitsuur.