De 5 beste stranden die je moet bezoeken aan de Zilverkust in Portugal

Dus, je hebt besloten dat je volgende vakantie naar Portugal gaat, maar je weet niet wat je in Portugal moet bezoeken. Eén van de mooiste plekken om te bezoeken aan de westelijke kustlijn is de Zilverkust. Costa da Prata wordt ook wel de Zilverkust genoemd vanwege de kleur van het water als de zon erop schijnt. Er zijn verschillende stranden die je kunt bezoeken aan de Zilverkust, we benoemen de beste 5.

Als je in Portugal bent doe je er verstandig aan om een goedkope auto te huren. De autoverhuurbedrijven maken reizen met een huurauto goedkoop en makkelijk in Portugal. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in Portugal. Als je aankomt op de luchthaven van Lissabon hoef je jezelf geen zorgen te maken over het openbaar vervoer of forse kosten voor een taxi. Vergelijk de verhuurdiensten van tevoren. Hierdoor ben je verzekerd van de beste prijs.

ZilverkustDe 5 beste stranden van de Zilverkust

Dit zijn de 5 beste stranden die je moet bezoeken aan de Zilverkust.

Paredes da Vitória-strand

Het is een enorm zandstrand dat je favoriete picknickbestemming kan zijn. Hoewel er veel strandactiviteiten zijn, zoals surfen, kun je altijd genieten van het geweldige uitzicht op de plaats. Je kunt altijd wel een volleybalwedstrijd vinden en er zijn ook enkele lokale bars.

Strand van Salir do Porto

Als je op zoek bent naar wat leuke tijd voor de kinderen, dan is er geen beter strand dan dit. Het heeft een beetje warm water en een megaduin waar kinderen kunnen spelen en genieten van de plek. Afgezien daarvan zorgen de gebouwen op de achtergrond voor een geweldig landschap.

Vale Furado-strand

Bij laag tij kan het een plek zijn om van de Zilverkust te genieten. Terwijl vloed het strand krimpt, kunnen eb het een geweldig strand maken om te bezoeken met zijn prachtige kliffen. De kers op de taart is de kleine waterval vanaf de top van de kliffen waar je niet alleen in kunt spelen, maar ook een geweldige achtergrond vormt voor je vakantiefoto’s.

Foz do Arelho-strand

Hier kun je terecht voor allerlei watersporten. Het is een enorm strand, dus het is geen probleem om de plek voor uw gezin of groep te vinden. een bezoek aan het in het zomerseizoen zal zelfs leuk zijn met meer interessante watersporten.

Strand van São Martinho do Porto

Een enorm strand rond de baai waar je niet alleen kunt genieten van het zand, maar het kan ook een unieke ervaring zijn met zijn vaarmogelijkheden. Het strand heeft veel lokale winkels, bars, restaurants en nog veel meer. Het beste is dat dit strand het hele jaar door live is met verschillende traditionele evenementen.

Conclusie

Als je een reis naar Portugal wilt maken, dan is een bezoek aan de Zilverkust een must en we hebben hierboven de 5 beste stranden genoemd die je echt moet bezoeken. Zorg ervoor dat je verhuurbedrijven met elkaar vergelijkt om je reis nog leuker te maken.