Alle eilanden en archipels in Portugal

Alle eilanden en archipels in PortugalLijst van eilanden en archipels in Portugal. We vergelijken prijzen van huurauto’s op de meeste eilanden. Boek een huurauto op een eiland zoals Azoren en populaire eilanden zoals Santa Maria, Madeira, São Jorge, Terceira, Pico, Faial, Porto Santo, Flores, Armona, Graciosa, São Miguel. Er is ook informatie over bezienswaardigheden, plaatsen, bestemmingen en populaire bestemmingen maar ook hoe u zich rond het eiland kan verplaatsen. Tips voor reisjes tussen eilanden via overzetboten.

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa met verschillende eilanden. Enkele van de meest bekende eilanden in Portugal zijn:

  1. Madeira: Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is een archipel van vier eilanden die bekend staat om zijn prachtige landschappen, waaronder het Laurisilva-bos, en zijn milde klimaat.
  2. Azoren: Gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn de Azoren een archipel van negen eilanden die bekend staat om zijn prachtige landschappen, waaronder de thermale baden van Furnas, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.
  3. Porto Santo: Porto Santo, gelegen in de Atlantische Oceaan, is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en zijn milde klimaat.
  4. Berlengas: De Berlengas, gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn een groep eilanden die bekend staan om hun prachtige landschappen, waaronder het natuurreservaat Berlengas, en hun rijke geschiedenis en cultuur.
  5. Selvagens: De Selvagens, gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn een groep eilanden die bekend staan om hun prachtige landschappen en hun rijke geschiedenis en cultuur.

De archipel van de Azoren is politiek georganiseerd als een autonome regio en omvat negen eilanden en de eilandengroep Formigas. Er zijn negen grote eilanden van de Azoren: Flores en Corvo, in het westen; Graciosa, Terceira, São Jorge, Pico en Faial in het centrum; en São Miguel, Santa Maria en de Formigas-eilandjes in het oosten. De grootste stad van de Azoren is Ponta Delgada. De archipel van Madeira is politiek georganiseerd als een autonome regio en omvat twee hoofdeilanden en twee kleinere eilandengroepen. De archipel van Madeira omvat de eilanden Madeira, Porto Santo, de Desertas en de Savage Islands.

Lijst van eilanden in Portugal en archipels van Portugal

A

Armona - Azoren

C

Corvo - Culatra

F

Faial - Flores

G

Graciosa

M

Madeira

P

Pico - Porto Santo

S

Santa Maria - São Jorge - São Miguel

T

Terceira