Wat is er te doen in Sao Jorge en heb ik een auto nodig?

Sao JorgeHet eiland Sao Jorge ligt in de archipel van de Azoren in Portugal. Deze centrale eilandengroep, die van de Pico- en Faial-eilanden wordt gescheiden door het beroemde 15 kilometer lange Pico-Sao Jorge-kanaal, wordt vaak aangeduid als de triangulo of De Driehoek. Sao Jorge is een lang en smal eiland met prachtige hoge kliffen.

Omdat er zoveel bezienswaardigheden zijn in Sao Jorge, kan je het beste een huurauto bij je hebben. Door een auto te huren, kan je ook gemakkelijk de bezienswaardigheden bezoeken die wat verder van de stad liggen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op het eiland en er zijn veel aanbiedingen zodat je een goedkope huurauto vindt. Met zo veel autoverhuurbedrijven in de stad, is het aan te raden om een vergelijking van de autoverhuurdiensten uit te voeren. Als je eenmaal je favoriete autoverhuurdienst en huurauto hebt gevonden, ontdek je hier wat er te doen is in Sao Jorge.

1. Maak een wandeling door de stad Velas

De beste manier om je avonturen in Sao Jorge te beginnen is door je huurauto in het hart van de stad te parkeren en vervolgens een wandeling te maken door de straten van Velas. Het historische centrum van de belangrijkste stad op het eiland Sao Jorge, is schilderachtig en sereen. Je krijgt een duidelijk zicht op de berg Pico als je uitkijkt over de zee. Als je door het centrum van Velas slentert, nodigen de vele restaurants en bars je uit om te proeven van de traditionele Portugese keuken. Bezoek ook de Jardim da Republica, de unieke groene oase in het centrum van de stad.

2. Neem een duik in natuurlijke baden van Preguiça

Kan je je voorstellen om te baden in een natuurlijk zwembad met een oogverblindend uitzicht op de kliffen en de zee? Wel, in Sao Jorge wordt deze droom werkelijkheid. De natuurlijke baden van Preguica liggen tussen de kliffen en rotsen die uit de zee steken en de schoonheid van de omgeving is voor iedereen adembenemend.

3. Bewonder Ponta dos Rosais

In het uiterste zuidwesten van Sao Jorge ligt de Ponta dos Rosais, een stel kleine eilandjes langs de kustlijn van Sao Jorge. Deze plaats geeft je een uitzicht over prachtige landschappen. Veel mensen komen naar deze plek om foto’s te maken tegen de ontzagwekkende natuurlijke achtergrond.

4. Bezoek de windmolens van Uzelina

Als je de mooiste zonsondergang ter wereld wilt zien, dan zijn de windmolens van Urzelina in Sao Jorge de perfecte plek om naartoe te gaan. De windmolens van Urzelina staan tegenover het eiland Pico en ze bieden elke dag een indrukwekkend uitzicht op de zonsondergang. Zorg er wel voor dat je er op tijd bent, zodat je de zonsondergang niet mist.

5. Dwaal rond op de koffieplantage in Faja dos Vimes

Sao Jorge is de thuisbasis van de enige ambachtelijke koffieplantage in Europa. Als je de heuvelachtige weg naar Faja dos Vimes volgt, stop dan even bij Cafe Nunes om de beste koffie van Portugal te proeven. Je kan er ook samen met de eigenaar een rondleiding krijgen op de koffieplantage.

Het is een van de mooiste eilanden van de Azoren en zit vol verrassingen. Sao Jorge is uniek, niet alleen vanwege zijn geografische vorm, maar ook omdat zijn heuvels enkele van de mooiste plekjes van de Azoren herbergen.